575 bijstandsgerechtigden vinden een baan

  1. Homepage
  2. Ondernemersverhalen
  3. 575 bijstandsgerechtigden vinden een baan
575 bijstandsgerechtigden vinden een baan

575 bijstandsgerechtigden vinden een baan

Steeds meer werkgevers geven een kans aan mensen met een bijstandsuitkering. Daardoor zijn minder mensen in de regio voor hun inkomen aangewezen op een bijstandsuitkering van het Werkplein Hart van West-Brabant. Vorig jaar zijn 575 bijstandsgerechtigden aan een baan geholpen. De nieuwe directeur van het Werkplein Marko Does is trots op dit resultaat: “Een mooi resultaat van de samenwerking tussen bedrijven en ons WerkgeversServicepunt.”

Passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking

In 2018 is het aantal huishoudens met een bijstandsuitkeringen gedaald naar 3.856. Van de 575 bijstandsgerechtigden die aan de slag gingen, vonden 105 mensen een zogenaamde garantiebaan uit de Banenafspraak: passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking bij een reguliere werkgever.

Samenwerking met werkgevers

Volgens de begin dit jaar aangetreden directeur van het Werkplein Marko Does speelt samenwerking met werkgevers een grote rol bij de daling: “Samen met werkgevers kijken we naar de competenties van bijstandsgerechtigden en bieden we hen mogelijkheden om ervaring en vaardigheden op te doen. Hiervoor worden bijvoorbeeld trainingen en leerwerktrajecten ingezet. Het gaat om mensen die het in zich hebben om iets moois van hun leven te maken. Maar soms hebben ze daar een handje bij nodig. We zijn blij met werkgevers die een stap extra willen zetten.”

Eén van die werkgevers is Bras Fijnaart groenvoorziening en cultuurtechniek. Het bedrijf uit Heijningen vult hun personeelsbehoeften onder meer in door bijstandsgerechtigden een werkervaringsplek te bieden. Goof Rijndorp van Bras Fijnaart vertelt er meer over in een videoreportage van het ‘prettig gesprek’; een laagdrempelige ontmoeting tussen werkzoekenden en werkgevers.

Bekend maakt bemind: werkgevers en werkzoekenden in ‘prettig gesprek':Meer weten?
Als werkgever kun je voor personeelsvragen terecht bij het WerkgeversServicepunt West-Brabant, wat een onderdeel is van het Werkplein Hart van West-Brabant.
Lees verder --> Ontdek de personeelsservice van het WSP