Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!

  1. Homepage
  2. Ondernemersverhalen
  3. Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!
Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!

Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!

‘Succesvol zijn door goed te doen, op alle disciplines in en om ons bedrijf’ dat is de drijfveer van de inspirerende ondernemer Hans van der Pol, mede-eigenaar van All Liquids piping (ALP) in Zevenbergen. Drie jaar geleden is hij gestart met zijn bedrijf en in deze jaren heeft hij mogen ervaren dat dingen zich snel vermenigvuldigen als je goed doet en niet alleen jezelf maar ook de ander het beste gunt. Binnen no-time is ALP mede hierdoor uitgegroeid tot een relevante speler binnen haar markt.

Het geduld van deze bijzonder authentieke ondernemer is meerdere malen op de proef gesteld. Niet alles ging zo snel als hij gepland had of op de manier die hij in eerste instantie voor ogen had, maar keer op keer heeft hij zijn hart gevolgd en bleek de uitkomst mooier dan van te voren bedacht. Ook al was het soms met een omweg. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met het Markland College in Zevenbergen.


ALP was op zoek naar jongeren, die goed passen binnen de huidige bedrijfscultuur van ALP en carrière willen maken in hun bijbaan. ALP verhuurd en verkoopt industriële slangen en leidingsystemen. Naast deze diensten is ALP ook SIR en ILT gecertificeerd voor het testen en certificeren van industriële leidingen en slangen.

Hun zoektocht via het uitzendbureau bleek geen succes. Het Markland College zocht echter plekken voor leerlingen voor een praktijkopdracht van het Technasium. De Accountmanager van de gemeente Moerdijk bracht beide partijen bij elkaar en een mooie nieuwe samenwerking was geboren!

Door de fijne cultuur binnen ALP, iets wat heilig is en gekoesterd wordt door het gehele team, was er voor de leerlingen veel ruimte om hun onbelemmerde creativiteit de vrije loop te laten. Het nemen van eigen initiatief ontwikkelde zich gedurende het project en daarmee ook de groei van de leerling zelf.

 

Hans werd omgekeerd blij van het feit dat hij de leerlingen in de praktijk dingen mocht leren en meegeven. Twee jongens zijn zelfs teruggekomen om hun Meesterproef te doen en werken inmiddels bij ALP. Dus met een omweg hebben we gekregen wat we zochten en eigenlijk zelfs beter.

‘Wij werken het liefst met gelijkgestemden op ‘vriendschapsbasis’, zowel in als om ons bedrijf. Werken op ‘vriendschapsbasis’ geeft rust en ruimte en schept een cultuur van gunning. Deze manier van werken en omgang met elkaar is onze kracht en daardoor gaat alles als vanzelf. Klanten of medewerkers die ons niks gunnen, passen niet binnen onze cultuur en dat werkt voor ons niet. Dus als iets niet goed voelt, dan doen we het niet. Wij richten ons op lange termijn relaties en niet op kort gewin!’ zegt Hans resoluut.

Soms neem je hierdoor ook afscheid van klanten die niet bij je passen. Hierdoor creëer je automatisch ruimte voor nieuwe samenwerkingen en kansen. ALP wordt blij van samenwerkingen met lokale bedrijven als Conservator. Samenwerkingen waarin wederzijds respect is, we zowel klant als leverancier van elkaar zijn, elkaar echt gevonden hebben, en elkaar het beste gunnen. Deze elementen zijn essentieel voor ALP en bepalend voor een succesvolle samenwerking!

Ben je een lokale ondernemer in de gemeente Moerdijk en op zoek naar een nieuwe lokale samenwerking? Maak dan nu gratis je eigen ondernemersprofiel aan op https://inmoerdijk.nl/ en versterk samen de lokale economie!