Dat geeft me heel veel rust zo’n sparringpartner!

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Dat geeft me heel veel rust zo’n sparringpartner!
Dat geeft me heel veel rust zo’n sparringpartner!

Dat geeft me heel veel rust zo’n sparringpartner!

Dankzij het Ondernemersklankbord heeft Claudia van Gastouder Claudia van Tiggelen een vlotte start gemaakt met haar onderneming. Wanneer u als ondernemer vragen heeft, problemen kent of het even niet meer weet dan helpen de adviseurs van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB) u, vanuit samenwerking met de gemeente, graag.

Claudia van Tiggelen uit Fijnaart wilde een onderneming als gastouder beginnen maar had geen idee hoe ze dat moest aanpakken. Via een gesprek met een adviseur van Stichting Ondernemersklankbord tijdens het spreekuur kwam zij in aanraking met de adviseringsmogelijkheden en is zij met adviseur Paul van ’t Hooft een samenwerking van zes maanden aangegaan.

Het idee voor mijn bedrijf is ontstaan toen ik me om kon laten scholen als gastouder. Werken met kinderen is vaak door mijn gedachten gegaan omdat ik verzorgend & creatief ben, goed om kan gaan met kinderen in alle leeftijden en de kans kreeg dit daadwerkelijk te gaan doen. Dus heb ik de opleiding voor gastouder gevolgd.

Ik was toen klaar om voor mijzelf beginnen maar stond voor de vraag hoe pak ik dat aan? En ook is er wel behoefte aan dit soort diensten in Fijnaart.

Hoe moet je ondernemen?


Zelf heb ik totaal geen kaas gegeten van wat je allemaal moet doen om te ondernemen. Ik wilde een goede start maken om een gezond bedrijf op te bouwen. Je werkt ten slotte met kinderen en dan moet alles goed geregeld zijn en mag er niets fout gaan. Ondernemen was van mij echt een zwakte.

Gelukkig zag ik op LinkedIn een bericht van Stichting Ondernemersklankbord waarin op de mogelijkheid voor een afspraak op het spreekuur op het gemeentehuis werd gewezen. Daar ontmoette ik Paul van ’t Hooft, adviseur van het OKB. Tijdens dat gesprek kreeg al snel in de gaten dat ik daar in ervaren handen zou zijn en ben een ondersteuningstraject van zes maanden begonnen.

Goed voorbereiden


Natuurlijk hebben we eerst gekeken of mijn idee als gastouder wel levensvatbaar was in Fijnaart. Via een onderzoek onder mijn doelgroep hebben we dit toen uitgezocht. Gelukkig zag het er goed uit. Dus heb ik met hulp van Paul een begroting gemaakt. En ben ik in mijn netwerk gaan vertellen wat ik van plan was te gaan doen. Om zo te proberen klanten te werven. Dat lukte aardig, van mond tot mond ging mij verhaal snel rond en had ik al vlot het maximale aantal kinderen dat ik kan hebben. Op dit moment heb ik zelfs al meer vraag dan ik aankan.

Bij dat alles ben ik steeds geholpen met ideeën en oplossingen op velerlei gebied, zoals oprichting bedrijf, administratie, belastingen, kortom alles wat je moet regelen om een bedrijf te starten. Steeds kreeg ik heel praktisch advies wat ik stap voor stap moest doen en dat is heel fijn als je dat zo’n eerste keer aangereikt krijgt. De volgend keer kun je het dan helemaal zelf. Het is o zo belangrijk dat je erop wordt gewezen waar je allemaal aan moet denken als ondernemer. En daarin was Paul voor mij een kei, iemand waar je alles aan kunt vragen. Hij vindt niets raar, alles is bespreekbaar en dat vind ik zo fijn.

Nauw samenwerken


De samenwerking heb ik als heel open en erg prettig ervaren. Je kunt altijd via mail je vragen kwijt en krijgt advies en tips wat te doen. Uiteraard moet je het wel zelf uitvoeren maar dat is logisch en daar leer je ook het meest van. De open samenwerking geeft mij ook een gerust gevoel, dat het wel goed komt. Hij heeft als adviseur de ervaring en geeft enorme ruggensteun. Kortom iemand waar ik op kan bouwen.

Een goede ondernemer worden had ik echt niet gekund zonder de steun van Paul. Ik ben dan ook dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen om nu een gezond bedrijf te hebben.

Ik zou iedereen die een bedrijf wil beginnen aanraden om in je eerste zes maanden gebruik te maken van de wijsheid en ervaring van de adviseurs van het OKB. Daar kun je voor een kleine donatie van 150 euro op een hele praktische manier ondersteund worden om ondernemer te worden. Er komt altijd een antwoord op je vragen en een weg die je kunt kiezen. Wat mij ook goed helpt is dat Paul mij steeds het gevoel geeft dat ik goed bezig ben. Het geeft mij heel veel rust zo’n sparringpartner!

Afspraak


Heeft u als (startende) ondernemer ook vragen of problemen dan is het Ondernemersklankbord het eerste aanspreekpunt. Op de even weken houden ze op maandag tussen 15.00 en 17.00 uur spreekuur op het gemeentehuis aan de Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen. Wel vooraf een afspraak maken via telefoon: 088-1717920 (gratis) of e-mail: team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl