Energie-investeringsaftrek (EIA)

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Energie-investeringsaftrek (EIA)
Energie-investeringsaftrek (EIA)

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Wilt u als bedrijf fiscaal voordeel behalen? Dat kan als u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen voor een lagere energierekening. Voor 2019 is er een budget van € 147 miljoen.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. U kunt 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop de gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als 'bedrijfsmiddelen' op de Energielijst 2019.

 

Bekijk de infographic Hoe werkt EIA?

 

Energielijst


U kunt fiscale aftrek krijgen voor duidelijk in de Energielijst omschreven investeringen. De omschrijving staat met een specifieke code op de Energielijst 2019. U kunt ook aftrek krijgen voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Ze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen. Deze meldt u met een generieke code.

Voor een investering die u in 2019 heeft gedaan, gebruikt u de Energielijst 2019. Tot 1 september 2019 kunt u voorstellen voor de Energielijst 2020 indienen.

 

Voorwaarden


Als u EIA wilt aanvragen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat uw energiezuinige investering past onder een code op de energielijst.

Meer informatie over Energie-Investeringsaftrek (EIA) kun u vinden via onderstaande link:

Meer informatie over Energie-Investeringsaftrek (EIA)