Luijtgaarden werkt gepassioneerd mee aan een wereld zonder afval én uitval!

  1. Homepage
  2. Ondernemersverhalen
  3. Luijtgaarden werkt gepassioneerd mee aan een wereld zonder afval én uitval!
Luijtgaarden werkt gepassioneerd mee aan een wereld zonder afval én uitval!

Luijtgaarden werkt gepassioneerd mee aan een wereld zonder afval én uitval!

Luijtgaarden in Standdaarbuiten is al ruim 105 jaar dé dakpannen specialist van Nederland. Passie voor verbindingen en aandacht voor een circulaire wereld. Dat staat bij dit bedrijf centraal. Kortom, een eigentijds en aantrekkelijk bedrijf om voor te werken en mee samen te werken. Ontdek hoe Luijtgaarden meewerkt aan een duurzame wereld.

“Zonder uitval en zonder afval, dat is waar wij als bedrijf voor staan”, aldus Gert Jan de Gier, commercieel directeur van Luijtgaarden. In de afgelopen jaren hebben wij als enige in onze branche een inruilconcept ontwikkelt voor dakpannen. Hiermee hebben we voor al onze ingeruilde pannen een primaire of circulaire oplossing gevonden en dus geen afval.

Nieuwe bestemming

Voor alle dakpannen wordt een nieuwe bestemming gezocht en gevonden aan de hand van de ladder van Lansink. De nog bruikbare pannen worden teruggelegd op het dak. Zijn de pannen op woningen niet herbruikbaar, dan worden er schanskorven van gemaakt ten behoeve van geluidswallen of afscheiding van tuinen bij woningen van woningcorporaties.

Duurzame oplossingen

Als laatste is er ook voor de kapotte pannen een duurzame oplossing gevonden. Hier wordt namelijk gravel voor tennisbanen of stoepranden en tegels van gemaakt. Groot voordeel van deze circulaire oplossingen is dat er hierdoor nul afval op bouwplaatsen achterblijft. De aannemer ontvangt zelfs geld in plaats van dat hij geld moet betalen voor het afvoeren van de pannen.

Verder creëert Luijtgaarden door het inruilconcept extra banen binnen het bedrijf. Medewerkers zijn benodigd om de ingeruilde pannen te keuren en uit te sorteren. Voor die werkzaamheden zoekt het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen via deze weg de kans om zich verder te ontwikkelen binnen dit gepassioneerde bedrijf.

Klik op de link hieronder om de duurzame oplossingen van Luijtgaarden te zien:

Video duurzame oplossingen van Luijtgaarden

Passie voor verbindingen

“Wij zoeken continu de verbinding. Het concept ‘passie voor verbindingen’ is sinds twee jaar breed doorgevoerd in het bedrijf en in alle vezels voelbaar. Oude en nieuwe verbindingen worden gemaakt. Met onze klanten, onze medewerkers en onze samenwerkingspartners. We willen met ons bedrijf en onze visie graag iets moois bijdrage aan de wereld” vertelt De Gier trots!

Luijtgaarden is continu op zoek naar nieuwe uitdagingen en duurzame samenwerkingen. Daarvoor hebben ze goed personeel en fijne samenwerkingspartners nodig. Wellicht bent u de partner of medewerker waarmee dit bedrijf succesvol samenwerkt!