Milieubarometer: duurzaam ondernemen én besparen

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Milieubarometer: duurzaam ondernemen én besparen
Milieubarometer: duurzaam ondernemen én besparen

Milieubarometer: duurzaam ondernemen én besparen

Of je het als ondernemer nu leuk vindt of niet: per 1 juli moeten veel bedrijven en instellingen voldoen aan de landelijke informatieplicht energiebesparing. Dat houdt in dat ze moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen. Maar hoe doe je dat als drukke ondernemer, in wat soms misschien wel een wirwar aan duurzaamheidsopgaven lijkt waaraan je moet voldoen?

De gemeente Moerdijk biedt ondersteuning waar mogelijk. Bijvoorbeeld met een gratis startabonnement van De Milieubarometer. Die biedt de mogelijkheid om eenvoudig je energieverbruik te bepalen, te kijken hoe duurzaam je bedrijf echt is, waar het meeste te besparen is en wat effectieve en slimme maatregelen zijn.

“Positief onderscheiden van de concurrentie”

“Het is niet alleen een kwestie van voldoen aan de wettelijke plicht, je kunt als ondernemer ook slimme stappen zetten om geld te besparen”, legt Pieter Heesbeen (projectleider energietransitie bij de gemeente Moerdijk) uit. “En ook interessant: je kunt jouw duurzaamheidsprestaties vergelijken met die van andere bedrijven in jouw branche. Bovendien is het een gebruiksvriendelijk hulpmiddel om je positief te onderscheiden van de concurrentie. “

Eenvoudig

De Milieubarometer werkt eenvoudig. Na het invullen van het energieverbruik en andere milieugegevens vertaalt de Milieubarometer alles in heldere grafieken en kengetallen. Zo zie je meteen waar het meeste te besparen is en wat zinvolle maatregelen zijn. Bovendien heeft de Milieubarometer een online en telefonische helpdesk.

“Makkelijker maken”

“We begrijpen dat tijd voor ondernemers kostbaar is. Daarom willen we het met de Milieubarometer makkelijker maken om je bedrijf te verduurzamen”, voegt Pieter Heesbeen toe. “En vergeet niet dat er bijvoorbeeld ook belastingvoordeel te behalen is door gebruik te maken van de energie-investeringsaftrek. Redenen genoeg om de Milieubarometer te gebruiken voor jouw bedrijf.”

Meer weten?

www.milieubarometer.nl/aanbod