PopMonument presenteert muziekprogramma Vestingstedendagen Willemstad

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. PopMonument presenteert muziekprogramma Vestingstedendagen Willemstad
PopMonument presenteert muziekprogramma Vestingstedendagen Willemstad

PopMonument presenteert muziekprogramma Vestingstedendagen Willemstad

Iguana Death Cult is de headliner van het festival op zaterdagavond 5 oktober

Dit jaar vormt Willemstad op 5 en 6 oktober het decor van een unieke editie van de Nederlandse Vestingstedendagen. Tijdens dit event verbindt PopMonument Willemstad op zaterdagavond 5 oktober muziek met de eeuwenoude historie van de vestingstad. Die avond vinden verspreid over locaties zoals de Koepelkerk, het Mauritshuis en het Oude Raadhuis optredens plaats. Van bands tot singer-songwriters, van grote locaties tot kleine intieme podia.

De eerste naam van de line-up is bekend. Iguana Death Cult is de headliner van het muziekfestival. Meer namen worden de komende weken bekendgemaakt. PopMonument kent haar oorsprong in Bergen op Zoom en breidt dit jaar voor het eerst uit naar Willemstad.

Thuiswedstrijd voor Iguana Death Cult

De komst naar Willemstad is voor Iguana Death Cult een bijzondere. De rockband is in Willemstad ontstaan en beleeft dit jaar internationaal succes. Iguana Death Cult maakte veel indruk op het showcasefestival SXSW in Texas en tekende direct een platencontract bij één van de grootste Amerikaanse indielabels. En nu komen ze eindelijk terug naar de vestingstad waar het allemaal begon.

Start kaartverkoop

Vanaf maandag 26 augustus start de reguliere ticketverkoop voor PopMonument Willemstad. Een kaartje kost € 13,50 per stuk en is te bestellen via www.popmonument.nl/willemstad. Het overige programma van de Vestingstedendagen is vrij toegankelijk.

Vestingstedendagen Willemstad 5 en 6 oktober

PopMonument Willemstad is onderdeel van de Nederlandse Vestingstedendagen 2019 in Willemstad en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Moerdijk, Toeristisch Fonds Moerdijk, VVV Moerdijk, Stichting Cultuur Moerdijk, Port of Moerdijk, KunstLoc Brabant, Fonds Podiumkunsten en Mastboom Brosens.