Samen zijn ook wij sterker!

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Samen zijn ook wij sterker!
Samen zijn ook wij sterker!

Samen zijn ook wij sterker!

ATM, een bijzonder bedrijf op het haven- en industriebedrijf van de gemeente Moerdijk. Bijzonder omdat alle processen met elkaar in verbinding staan. En het bedrijf staat in verbinding met de buitenwereld. Intensieve samenwerkingen met hun klanten, leveranciers, de overheid en last but not least hun directe omgeving. Samen sta je sterk is het motto en samen betekent bij ATM ook dat je elkaar aanvult, uitdaagt en verbetert!

Vol trots vertelt Marcel van der Feest, Purchase manager en inmiddels 25 jaar werkzaam bij ATM, over de kracht en kernactiviteiten van de afvalverwerker. “Afval dat in onze maatschappij ontstaat, geeft ATM een nieuwe bestemming. Op jaarbasis maken we 2 miljoen ton afval voor 95% geschikt voor hergebruik. Met onze installaties verwerken we veilig en verantwoord een grote hoeveelheid aan afvalstromen. Van oliehoudend slib, verontreinigde grond tot afvalwater en verpakt chemisch materiaal. De unieke integratie van de verwerkingsprocessen maakt onze afvalverwerking robuust en energetisch onafhankelijk. Alles staat op een slimme manier met elkaar in verbinding en daardoor voorzien we voor 75% in eigen energiebehoefte!”

Ook de verbinding zoeken met lokale ondernemers in Moerdijk, zowel op het haven- en industrieterrein als het lokale MKB, is voor ATM heel belangrijk. “Wat we lokaal kunnen inkopen, kopen we lokaal in." De voornaamste reden om samen te werken met lokale ondernemers is volgens Marcel het bijdragen aan de lokale economie. “Afgelopen jaar kochten we alleen al binnen de gemeente Moerdijk voor 15,3 miljoen euro in.”“Een mooi voorbeeld van lokaal samenwerken is onder meer de realisatie van de opslagloodsen waarbij het staal, beton, de benodigde kranen en diensten van bouw- en constructiebedrijven uit de gemeente komen. Ook de veiligheidsopleidingen als VCA en hoogwerker- en heftruckcertificaten komen uit de regio en de plaatselijke opticiens zorgen voor de veiligheidsbrillen. Catering en overwerkmaaltijden worden ook structureel lokaal ingekocht en lokale bakkers en bloemisterijen worden niet vergeten in geval van representaties.”

ATM staat altijd open voor nieuwe lokale samenwerkingen en is zodoende blij met een online platform als inmoerdijk.nl. Een platform waarop ATM direct kan zoeken naar lokaal aanbod voor diensten of producten die ze nodig heeft. “Nu gebeurt dit hoofdzakelijk via Google maar als alle lokale ondernemers van Moerdijk straks op één platform staan, zoekt dat een stuk makkelijker en worden verbindingen sneller gelegd”, aldus Marcel.

Ben je een lokale ondernemer in de gemeente Moerdijk en wil je graag je zichtbaarheid vergroten en zaken doen met de buren? Maak dan nu gratis je eigen ondernemersprofiel aan op Inmoerdijk.nl aan en versterk samen de lokale economie!