Sittingimage.com: een circulaire ondernemer in Moerdijk

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Sittingimage.com: een circulaire ondernemer in Moerdijk
Sittingimage.com: een circulaire ondernemer in Moerdijk

Sittingimage.com: een circulaire ondernemer in Moerdijk

Het is de week van de Circulaire Economie! Circulaire ondernemers organiseren deze week allerlei evenementen, met als doel andere professionals mee te nemen in de mogelijkheden en kansen voor je onderneming om grondstoffen en restmateriaal steeds opnieuw in te zetten.

Ook in de gemeente Moerdijk geloven verschillende bedrijven in een circulair systeem. Inspirerend voorbeeld is Sittingimage.com uit Willemstad, producent van hoogwaardige en onderscheidende buitenmeubelen. We vroegen Ad van Bellen hoe zij circulariteit in hun proces toepassen.

Bij ons ontstaat de circulaire winst door het eindeloos hergebruik. Al vanaf het allereerste idee voor onze meubelen en het ontstaan van Sittingimage (in 2004) zijn wij gaan ontwerpen vanuit een aantal criteria, waaronder ook de behoefte aan circulariteit. Je kunt dan denken aan:

  • De producten moeten zo lang mogelijk gebruikt kunnen worden. Duurzame- en verantwoorde materialen zorgen voor een lange levensduur.

  • De materialen zijn duurzaam en verantwoord voor een lange levensduur.

  • We willen geen of zo weinig mogelijk samengestelde materialen, zodat losse onderdelen altijd eenvoudig te vervangen of recyclen zijn.

  • Restmaterialen hergebruiken we waar mogelijk

  • De producten zijn eenvoudig en dicht bij huis te produceren. Geen transport vanuit verre productielanden.

  • We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmaterialen.


Na 15 jaar is gebleken dat veel van onze klanten het product nog altijd in gebruik hebben en het in vele gevallen meeverhuist.

Zie ook: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/