Steeds meer Moerdijkse startende ondernemers vinden hun weg naar het Ondernemersklankbord

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Steeds meer Moerdijkse startende ondernemers vinden hun weg naar het Ondernemersklankbord
Steeds meer Moerdijkse startende ondernemers vinden hun weg naar het Ondernemersklankbord

Steeds meer Moerdijkse startende ondernemers vinden hun weg naar het Ondernemersklankbord

Sinds april 2017 laten gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert de dienstverlening aan (startende) ondernemers over aan de landelijk opererende organisatie Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Het college van burgemeester en wethouder in Moerdijk heeft besloten om deze succesvolle samenwerking voor een periode van twee jaar te continueren.
Steeds meer Moerdijkse startende ondernemers vinden hun weg naar het Ondernemersklankbord via de spreekuren in het gemeentehuis in Zevenbergen.


Spreekuren
Tijdens de tweewekelijkse spreekuren hebben de adviseurs diverse ondernemers ontmoet. Op deze manier zijn (startende) ondernemers geholpen met bijvoorbeeld een goed ondernemingsplan maken, marketing en communicatie organiseren of de financiering rond krijgen. Ondernemers die hulp zoeken kunnen via team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl of via 088-1717920 een afspraak maken op één van de spreekuren in het gemeentehuis. In de gemeente Moerdijk vinden de spreekuren plaats op maandagmiddagen in de even weken tussen 15.00 uur en 17.00 uur in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Wethouder Thomas Zwiers is positief over het Ondernemersklankbord: “We hebben de afgelopen periode de meerwaarde van het Ondernemersklankbord met de daarbij behorende spreekuren in Moerdijk meer en breder onder de aandacht gebracht via onze contacten met onze ondernemers en via diverse artikelen over het Ondernemersklankbord. Dat heeft succes gehad. Steeds meer (startende) Moerdijkse ondernemers hebben hun weg gevonden naar het Ondernemersklankbord. In het laatste kwartaal van 2018 zijn vijf van de zes Moerdijkse spreekuren benut en zijn diverse (startende) ondernemers en doorgroeiers in hun bedrijfsvoering geholpen en daar ben ik blij mee”, licht wethouder Zwiers toe.

Toegevoegde waarde
De bijgestane startende ondernemers zijn duidelijk over de toegevoegde waarde van het Ondernemersklankbord. De reacties die de adviseurs van het OKB ontvangen variëren van “het gesprek op het spreekuur geeft structuur en een planmatige aanpak en op die manier een goede houvast”, “het spreekuur is een uitkomst: je kunt heel onbevangen praten in een veilige setting; voor mij werkte dat enthousiasmerend” tot “gesprekken op het spreekuur zijn ook een kritische blik in hoeverre iets bij je bedrijf past, hoe het bij je doelgroep aansluit en hoe je dat vertaalt naar de markt.”

Vrijblijvend gesprek
Een gesprek met een adviseur van het OKB is geheel vrijblijvend en kost niets. De mensen van het Team West-Brabant die voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerd en enthousiast. Het kunnen oud-ondernemers zijn, maar ook mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt.

Voor meer informatie: https://www.moerdijk.nl/web/bedrijven/Ondernemersadvisering.html of https://www.ondernemersklankbord.nl/spreekuren/regioteam-west-brabant/