Zij groeien, wij groeien!

  1. Homepage
  2. Geen onderdeel van een categorie
  3. Zij groeien, wij groeien!
Zij groeien, wij groeien!

Zij groeien, wij groeien!

Als je vaste personeelsleden vrijwel allemaal tegelijk op vakantie gaan en je je vacatures niet ingevuld krijgt, wat doe je dan met het werk dat toch gewoon door moet gaan? Maïté Muns eigenaresse van Golden Tulip Zevenbergen, heeft hier een hele mooie oplossing voor gevonden. Eentje die haar verwachtingen ruimschoots overtreft!

Een paar jaar geleden liep ze met name op de afdeling housekeeping van haar bedrijf tegen het probleem aan dat ze tijdens vakantieperiodes moeilijk vervangend personeel vond. Ondanks diverse advertenties bleek een geschikte match ver weg. Ze besloot de gemeente te bellen om haar te helpen bij haar zoektocht naar enthousiast personeel. Er zijn namelijk genoeg mensen in onze gemeente die zonder werk zitten of leven van een uitkering en graag willen werken.

Haar vraag werd beloond. De gemeente heeft haar gekoppeld aan het Werkplein Hart van West-Brabant en Vluchtelingenwerk. Ze voelde zich direct gehoord. Beide instanties begrepen precies welke mensen ze nodig had; betrouwbaar, met een net voorkomen en de Nederlandse taal redelijk machtig. “Deze mensen zijn tenslotte ook ons visitekaartje”, aldus mevrouw Muns.

Vluchtelingen uit Tibet, Eritrea, Kongo en inwoners met een bijstandsuitkering dienden zich aan. Een aantal is intern, onder de vleugels van de gedreven eigenaresse, opgeleid en inmiddels met een warm hart opgenomen in de ‘Golden Tulip Zevenbergen’ -familie. Deze mensen willen leren, op vakinhoudelijk gebied maar ook de Nederlandse taal. Ze doen nieuwe contacten op, zijn blij dat ze werk hebben en waardering ontvangen. Dankbaar dat ze weer vastigheid en kans op een fijn leven hebben.

Maïté Muns is omgekeerd geïnspireerd door hun verhalen en leert weer over nieuwe culturen: “Door te luisteren naar hun verhalen ben ik met andere ogen gaan kijken naar de mens, hun culturen en religie. Achter ieder mens zit tenslotte een inspirerend verhaal”. Daarnaast is ze erg blij met de fijne mentaliteit van deze mensen; “Ze klagen nooit, zijn gemotiveerd, staan open voor alles en zijn bijna nooit ziek!” Precies wat je zoekt als ondernemer met personeel.

De nieuwe collega’s zijn volledig opgenomen binnen het team en gaan mee met gezamenlijke uitjes, zoals onlangs naar de Efteling. Ze worden niet alleen ingezet bij housekeeping-werkzaamheden, maar ook bij diverse andere werkzaamheden in en om het hotel. Zij groeien, wij groeien. Met recht een win-win voor alle betrokken partijen.

Als je dit inspirerende verhaal leest en weet dat bijvoorbeeld slechts 2% van de vluchtelingen in Nederland werk heeft, dan zet dat je toch aan het denken. Dus, ben je ondernemer en op zoek naar geschikt personeel met een topmentaliteit? In de housekeeping of chauffeurs of inpakmedewerkers? Overweeg dan eens om met mensen van Vluchtelingenwerk of het Werkplein Hart van West-Brabant contact op te nemen.

“Je hebt alleen maar te winnen, je bedrijf moet tenslotte doorgaan. Ben niet bang voor het onbekende of dat er iets ‘fout’ gaat. Laat de angst voor het onbekende los. Ga ervoor, leer de mensen kennen en word positief verrast”, aldus de enthousiaste eigenaresse van Golden Tulip Zevenbergen.